Heb jij ook zo’n heerlijke pompoenenoogst uit je eigen moestuin? Een ideale groente om van alles mee te doen. Met de feestdagen maak ik altijd een (al zeg ik het zelf) overheerlijke pompoensoep. Een recept uit de familie gemaakt met een aantal hokkaido pompoenen. Het recept lees je in deze blog.
Ingrediënten:
- 2 kg hokkaido pompoen
- 400 gram aardappel
- 16 plakjes spek
- 400 gram kant-en-klare kastanje uit pot
- 8 La vache qui rit kaasjes
- 2 kippenbouillonblokjes
Instructies soep:
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes.
- Verwijder het vezelige deel van de pompoen en snijd in kleine stukjes.
- Doe je aardappels en pompoen in 2 liter water samen met de kippenbouillonblokjes. Hoe kleiner je de stukjes hebt gesneden, hoe sneller de bereiding).
- Breng het water aan de kook.
- Kook het geheel totdat je de groenten gemakkelijk in kunt prikken. Ze zijn nu gaar.
- Doe de groenten en een klein beetje kooksap (let op: niet al het kooksap) samen in een blender met de 8 La vache qui rit kaasjes.
- Meng dit krachtig totdat je een fluweelachtige soep hebt. Voeg telkens een beetje kooksap toe totdat de soep de gewenste consistentie heeft.
- Houd de soep warm.
Instructies toppings:
- Bak ondertussen de plakjes spek en gebroken kastanjes in een pan.
- Wanneer het spek goed geroosterd is, snijd je deze in kleine stukjes en leg het op de bodem van de kommen of borden, met de kastanjes.
- Schenk de soep eroverheen en smullen maar!
Tip: Heerlijk met een zelfgemaakte foccacia of groentenquiche!
Ga jij dit recept ook uit proberen en heb je vragen? Laat het me weten!