Mijn moestuin is echt mijn passie! In het zonnige zuiden van Nederland verbouw ik sinds 2015 mijn eigen groenten, kruiden en bloemen. Via mijn social media kanalen wil ik al mijn ervaringen en oogsten met jullie delen. In mijn eerste jaar heb ik vooral veel geëxperimenteerd, omdat alles nieuw was en ik de moestuinwereld nog moest leren kennen. Ik kwam er achter dat tuinieren echt mijn passie is. Ik kan uren in de tuin werken en kom dan helemaal tot rust. In deze 5 jaar heb ik ontzettend veel geleerd en ik blijf bezig met het uitproberen van nieuwe dingen! Ik ben trots op mijn moestuin en deel graag alles wat ik meemaak. Niet alleen mijn oogst, maar ook de beestjes die ik tegenkom, mijn nieuwe gereedschappen, video's van mijn vijf kippen en mooie bloemen langs de weg of op vakantie. Samen met jullie, mijn mede-moestuiniers, hoop ik dat we een mooie en kleurrijke wereld kunnen behouden!
Zaden en plannen voor het nieuwe moestuinseizoen

Het nieuwe moestuinseizoen is voor mij nu dan echt van start gegaan. Het weer is nog erg onvoorspelbaar, maar ieder moment gebruik ik op een andere manier. Bij regen en wind zit ik lekker binnen met een kop thee en ga ik aan de slag met het maken van plannen en het bestellen van zaden. Terwijl als het zonnetje lekker schijnt, ben ik in mijn hobbykas te vinden om alvast de eerste klusjes af te maken. In deze blog neem ik jullie mee in mijn voorbereidingen om van het nieuwe moestuinseizoen een succes te maken.
2020: Mijn volkstuin en nieuwe hobbykas

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent nieuwe moestuinplannen. In 2019 heb ik jullie door middel van een aantal blogs een kijkje gegeven in mijn achtertuin waar de Prestige Piccolo P03 van ACD als het pronkstuk in mijn moestuin staat te schitteren. Het jaar 2020 staat voor mij voor grotere plannen. Na veel voorbereidingstijd is het moment eindelijk daar.
4x Duurzaam lunchen - hoe pak je dat aan?

Duurzaam bezig zijn kan in alle vormen en maten. De een is al heel vergevorderd terwijl de ander met kleine stapjes meehelpt aan het milieu. Iedere stap die gezet wordt is goed! Vandaag een blog over hoe je duurzaam aan de slag kunt tijdens je lunch. Dit moment van de dag is namelijk een eigen keuze, ook als je op het werk bent. Duurzamer eten doe je in de eerste plaats door minder te eten, dus niet meer dan je nodig hebt. Door in de supermarkt of thuis een bewuste keuze te maken, kun je jouw steentje bijdragen. Maar hoe pak je dat nou aan tijdens je vaste lunchmoment?
Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! 📩