Een kijkje in mijn tuinkas - Terugblik naar 2016

Mijn tuinkas is toch echt wel het pronkstuk in mijn moestuin. Een goede reden om een vaste rubriek te maken rondom dat pronkstuk. Iedere twee weken ga ik jullie meenemen in mijn tuinkas en zoom ik in op klusjes, handige tools en de groentes die ik daar verbouw. In de blog van vandaag neem ik jullie mee terug in de tijd, namelijk naar 2016: hét moment dat ik besloot om mijn eigen tuinkas aan te schaffen.

In 2015 is mijn moestuin-enthousiasme begonnen door de bekende moestuinactie in de supermarkt. Om te voorkomen dat ik de complete achtertuin van mijn ouders over zou nemen, kreeg ik een vierkante meter moestuinbak waar ik mij toe moest beperken. Naarmate het jaar vorderde, kwam ik erachter dat je ontzettend veel kunt oogsten uit een vierkante meter moestuin.  Ik probeerde zo creatief mogelijk om te gaan met de ruimte die ik had en heb vooral veel geëxperimenteerd, omdat alles nieuw was en ik de moestuinwereld nog moest leren kennen.

Lees meer over mijn eerste vierkante meter moestuin in de blog: De opbrengst van een vierkante meter moestuin

Na mijn eerste moestuinjaar wilde ik graag verder uit gaan breiden. Ik had naast mijn vierkante meter moestuinbak een kleine plastic kas aangeschaft om tomaten in te kunnen laten groeien. Al snel kwam ik erachter dat de tomatenplanten veel te groot werden en ik de plastic kas beter kon gebruiken bij het kweken van zaailingen. Ik ging op zoek naar een andere oplossing om tomaten in te laten groeien. Het liefste wilde ik mijn eigen ruimte van glas, waar ik mijn gereedschappen kon opslaan, aan de slag kon gaan met aarde en potten, en uiteindelijk kon verdwalen tussen het oerwoud van tomatenplanten. Al dromend over grote, mooie tuinkassen die je kunt gebruiken als leef- en kweekruimte, kwam ik uit bij de Piccolo van ACD. Een perfecte oplossing om toch het gevoel te hebben van een tuinkas, maar dan in een kleiner formaat zodat deze past in een kleinere tuin.

Samen met mijn moeder ging ik langs een aantal tuincentra om te kijken of ze toevallig een showmodel van de Piccolo opgebouwd hadden staan om zo een goed beeld te krijgen van de tuinkas in zijn geheel. In het eerste tuincentrum hadden ze alleen de grote Prestige tuinkassen van ACD opgebouwd staan en heb ik wel een rood kweektafeltje kunnen scoren voor een leuke prijs. Uiteindelijk in het vierde tuincentrum stond daar een ontzettend mooie, knalroze Piccolo en ik was direct verkocht. Hoewel ik eigenlijk al wist dat het deze ging worden, heb ik kritisch gekeken naar de vorm, kwaliteit van het glas en aluminium, plaatsing van de deur en het raam en handige extra opties, want het was natuurlijk niet zomaar een aanschaf die je elke dag doet. Ben je aan het overwegen om een tuinkas aan te schaffen? Dan is mijn tip om fysiek de modellen te gaan bekijken, want dan krijg je een veel beter beeld van de tuinkas.

Na een nachtje slapen was ik (nog steeds) overtuigd en heb ik uiteindelijk de Piccolo in aluminium kleur besteld via het internet. Ik koos ook voor een aantal handige toevoegingen, zoals een automatische raamopener, tomatenspiralen en een starterspakket waar wat handige clips, een oppotschaal en een thermometer in zaten. Alle artikelen werden gratis op afspraak aan huis bezorgd, super handig!

Twee weken later werd ik gebeld voor het maken van een leveringsafspraak en uiteindelijk werd de tuinkas de week daarna bezorgd. De grootte van de pakketten had ik een beetje onderschat: 3 lange pakketten, 1 grote doos en een pallet constructie waar al het glas veilig op vast was gemaakt. De oprit stond vol en ik heb wat mensen moeten inschakelen om alles te verplaatsen.

Na een weekend klussen stond daar dan ineens de trots van mijn moestuin, mijn Piccolo tuinkas van ACD. Inmiddels is de tuinkas verhuisd naar mijn eigen achtertuin en heb ik er ontzettend veel plezier van! Wel hoop ik ooit nog te verhuizen naar meer landelijkere omgeving waardoor er ruimte gaat zijn voor een groter model, die ik kan gebruiken als leef- en kweekruimte.

20190623 ACD 120190623 ACD 2

Stay tuned voor meer blogs waarin ik een terugblik ga doen naar onder andere de opbouw en de verhuizing van mijn tuinkas.

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! 📩

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl