Gras in de moestuin en dus een grasmaaier

Gepubliceerd: dinsdag 26 juli 2022 Afdrukken E-mailadres

Sinds een tijdje heb ik een klein stukje gras in mijn moestuin. Een fijne plek om even lekker te chillen en voor de hond om op te liggen als ze mee gaat naar de volkstuin. Maar bij het hebben van gras komt natuurlijk ook het nodige onderhoud kijken. Een positief ding: het gras groeit ontzettend hard! Maar zal dus ook regelmatig gemaaid moeten worden. En met een volkstuin zonder stroom kan dat een uitdaging zijn. Gelukkig heb ik daar een perfecte oplossing voor: een grasmaaier op accu.

Handig grasmaaien op accu

Stiekem vind ik het maaien van gras een heerlijke bezigheid. Vooral de geur die op dat moment vrijkomt, geeft mij echt een nostalgisch gevoel. Na de aanleg van het kleine stukje gras ging ik pas nadenken over het onderhoud. Grasmaaien op een volkstuin zonder stroom... Dat klinkt niet echt handig, maar gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden op accu. Zo maak ik nu gebruik van de Handymower van Gardena. Een lichtgewicht grasmaaier die vooral geschikt is voor kleine gazons. Binnen no-time is het gras gemaaid. Ontzettend eenvoudig en moeiteloos. 

Een opvangbak heeft de grasmaaier niet, maar wel een speciaal mulchmes. Het gemaaide gras wordt direct versnipperd in mulch en kan daardoor gewoon blijven liggen. Dit dient vervolgens weer als natuurlijke meststof voor het gras. Het mes kun je op drie verschillende hoogtes plaatsen waardoor het mogelijk is om de grasmaaier aan te passen naar wens.

HANDYMOWER 1HANDYMOWER 5

 

De voordelen op een rijtje

  • Ideaal voor kleine gazons
  • Een accu waarmee je 25 minuten aan de slag kunt Ên die past op het 'Power for all alliance' systeem
  • Geen grasafval, maar speciaal gemulcht gras dat je kunt laten liggen
  • Een ontzettend wendbaar ontwerp

HANDYMOWER 4HANDYMOWER 3

 

Check ook mijn timelapse op Instagram! In totaal ben ik 8 minuten bezig met het maaien van het gras en het knippen van de zijkanten. Snel he?! Heb ik je overtuigd of heb je nog vragen? Stuur me dan gerust een berichtje.

Deze blog is in samenwerking met Gardena tot stand gekomen.

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! đŸ“Š

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl