Hello new chicken friends! Mijn zijdehoentjes - vervolg

Suus, Fien en Eef: Haantjes of hennetjes?

Na een aantal weken zou het duidelijk moeten worden of de kipjes hanen of hennen zijn. Bij een zijdehoen is dat echt een verrassing. Eventuele kenmerken of gedragingen zeggen niets, want hanen kunnen hennengedrag vertonen en andersom! Elke dag heb ik de kipjes geobserveerd en gecontroleerd of een eventuele kam al begon te groeien. De pikorde was snel bepaald. Fien staat onderaan, dan Suus en Eef is de baas. Na een aantal dagen begonnen Suus en Eef met elkaar te stoeien. We vonden dit direct al een beetje verdacht, maar zolang geen van beide zouden kraaien in de ochtend, is er niets aan de hand. Een paar dagen daarna was het toch zo ver .. Eef bleek een Deef te zijn en liet ons vroeg in de ochtend voor de eerste keer zijn gekukel horen.

Ik liet de kipjes in de ochtend uit het nachthok zoals elke dag toen Deef zijn gekukel ging uit proberen. De dagen die daarop volgden was het weer raak. Helaas was deze kukel veel te luid voor in een woonwijk en moesten we opzoek naar een nieuw huisje voor Deef. Ondanks dat ik wist dat dit een risico was waarmee ik akkoord was gegaan, vind ik het toch moeilijk om afscheid te nemen van Deef. Ik had me snel gehecht aan deze leuke beestjes en vind het ontzettend jammer dat ik ze niet alle drie samen kon houden. Gelukkig hebben we een goed nieuw huisje gevonden voor Deef en mochten we dezelfde dag een nieuwe Eef verwelkomen in onze tuin. 

De drie dames konden het direct goed met elkaar vinden. De pikorde was snel bepaald en ze vinden het heerlijk om lekker met z'n drieΓ«n bij elkaar te zitten. Eef heeft de eerste paar dagen lekker rustig kunnen wennen en scharrelt nu met de andere twee mee door de ren. 

Erg jammer dat we afscheid moesten nemen van Deef, maar heel gelukkig met een nieuwe Eef die ervoor zorgt dat het groepje weer compleet is!

 

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! πŸ“©

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl