Hello new chicken friends! Mijn zijdehoentjes

Een jarenlange droom die eindelijk uitkomt, mijn eigen kippen!

Ik wilde heel graag een paar kippen als aanvulling op mijn moestuin, maar door omstandigheden is dit er nooit van gekomen. Nu dat ik mijn eigen huis heb en de tuin opnieuw ingedeeld ging worden, was het een perfect moment om kippen op te nemen in mijn ontwerp. Aangezien ik in een woonwijk woon en geen grote weide tot mijn beschikking heb, ben ik begonnen met het onderzoeken van welke soorte kippen er allemaal zijn. Met wat tips kwam ik al snel uit bij de zijdehoen. De zijdehoen is een opvallende en pluizige kip die rustig, lief en aanhankelijk is. Een echte knuffelkip!

Uiteindelijk kwam ik via Marktplaats terecht bij een lieve mevrouw in Sint Joost. Zij verkocht een aantal zijdehoentjes van 8 weken oud. Vanaf het eerste moment dat ik ging kijken, was ik direct verkocht. Helaas konden we ze nog niet direct meenemen, want het kippenhok moest nog opgebouwd worden. Wel mocht ik al 3 kippen uitzoeken en die werden voor mij gereserveerd. Eenmaal thuis zijn mijn vriend en ik snel aan de slag gegaan om het kippenhok en de ren in orde te maken. Een week later gingen we de kippen ophalen en mochten Suus, Eef en Fien kennismaken met hun nieuwe huisje!

De eerste dag waren ze nog wat terughoudend en onderzoekend. Maar al snel gingen ze wennen aan hun nieuwe plek. Het duurde een aantal dagen voordat ze door hadden waar hun nachthok precies was en dat ze daarvoor een trapje op moesten lopen. Inmiddels gaan de 's avonds zelf naar boven, rennen ze met z'n drieΓ«n lekker door de ren, kwebbelen ze erop los en vinden ze het heerlijk om samen met mij bezig te zijn in de tuin!

Het enige wat nu nog afwachten is, is het geslacht van de kippen. Pas bij 4/5 maanden is het duidelijk of het hennen of hanen zijn. Bij een zijdehoen is dat echt een verrassing. Eventuele kenmerken of gedragingen zeggen niets, want hanen kunnen hennengedrag vertonen en andersom! Het is dus nog even spannend, maar ik zal jullie uitgebreid op de hoogte houden.

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! πŸ“©

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl