Kas opruimen in het najaar - deel 1

Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020

De zomer is voorbij en het najaar is begonnen. Het is tijd om je hobby kas op te ruimen en klaar te maken voor de winter. In twee blogs ga ik jullie meenemen in hoe ik mijn kas opruim, schoon maak en poets voordat de winter gaat beginnen.

Na een mooie oogst is het altijd lastig om te besluiten dat het seizoen ten einde is. De dagen worden korter en de temperatuur daalt snel. De omstandigheden zijn voor veel planten dan niet meer optimaal en ze stoppen met groeien. Periodes van veel regen zorgen ervoor dat schimmels en andere ziektes snel groeien. Het is dus erg belangrijk om op tijd te beginnen met opruimen.

 

Tip: Doe het loof van de tomatenplanten niet op de composthoop. Tomatenplanten zijn namelijk erg gevoelig voor ziektes en deze ziektes worden in de composthoop gemakkelijk overgebracht op andere planten. 

BLOG9 1 BLOG9 2

 

BLOG9 3

 

 

BLOG9 4BLOG9 5

 

Deze taken heb ik afgevinkt, maar er staat nog genoeg op de to do-lijst om voor de winter af te ronden. Ramen wassen, grond in orde maken en opnieuw zaaien. Je leest er meer over in deel 2 van deze blog.

 

Samen met ACD ga ik dit avontuur in 2020 aan. Wil je ook een serre of kas aanschaffen?

Neem een kijkje bij www.acd.eu of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.