Kas opruimen in het najaar - deel 2

Gepubliceerd: woensdag 04 november 2020 Afdrukken E-mailadres

De zomer is voorbij en het najaar is begonnen. Het is tijd om je hobby kas op te ruimen en klaar te maken voor de winter. In twee blogs ga ik jullie meenemen in hoe ik mijn kas opruim, schoon maak en poets voordat de winter gaat beginnen.

Na een mooie oogst is het altijd lastig om te besluiten dat het seizoen ten einde is. De dagen worden korter en de temperatuur daalt snel. De omstandigheden zijn voor veel planten dan niet meer optimaal en ze stoppen met groeien. Periodes van veel regen zorgen ervoor dat schimmels en andere ziektes snel groeien. Het is dus erg belangrijk om op tijd te beginnen met opruimen.

 

 • Kas opruimen
  Nadat je alle planten je kas hebt verwijderd en goed hebt gelucht, is het tijd om verder te gaan met opruimen. Zet alle overige spullen, zoals gereedschap, potten, krukjes etc. even buiten je kas, zodat je goed de gehele ruimte kunt schoonmaken. Pak een bezem en veeg spinnenwebben, stof en zand weg. Vergeet de hoekjes niet!

  Geef ook tegelijkertijd je gereedschap even wat aandacht. Verwijder het vuil en maak de gereedschappen schoon, zodat ze in het voorjaar nog goed werken.

BLOG10 1

 

 • Ramen wassen
  Het is belangrijk om je kas schoon en gezond te houden om zo een goede leefomgeving te behouden voor je planten. Mijn ramen zijn ieder seizoen weer goed vies van opspattende regen en planten die tegen de ramen aan zijn gegroeid. Na het verwijderen van de planten, was ik de ramen zodat deze weer helemaal schoon zijn en de zon goed doorkomt.

BLOG10 2

 

 • Automatische raamopener opbergen
  In de winter is het erg belangrijk om je automatische raamopener, en dan vooral de cilinder, op te bergen op een plek waar geen vorst komt. De cilinder kan hier namelijk niet tegen. Bewaar deze gedurende de winter en monteer de cilinder terug in het voorjaar.

BLOG10 3

 

Zo, mijn kas is klaar voor de winter! Dit jaar ga ik voor het eerst experimenteren met het opnieuw zaaien van bepaalde groente in de winter in een koude kas. Sla en radijs staan als eerste op het lijstje. Met behulp van noppenfolie ga ik mijn kas extra isoleren en ik laat het schaduwdoek bewust hangen voor extra isolatie. Genoeg klusjes dus voor de komende weken.

 

Samen met ACD ga ik dit avontuur in 2020 aan. Wil je ook een serre of kas aanschaffen?

Neem een kijkje bij www.acd.eu of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! ๐Ÿ“ฉ

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl