Kas opruimen in het najaar - deel 2

Gepubliceerd: woensdag 04 november 2020

De zomer is voorbij en het najaar is begonnen. Het is tijd om je hobby kas op te ruimen en klaar te maken voor de winter. In twee blogs ga ik jullie meenemen in hoe ik mijn kas opruim, schoon maak en poets voordat de winter gaat beginnen.

Na een mooie oogst is het altijd lastig om te besluiten dat het seizoen ten einde is. De dagen worden korter en de temperatuur daalt snel. De omstandigheden zijn voor veel planten dan niet meer optimaal en ze stoppen met groeien. Periodes van veel regen zorgen ervoor dat schimmels en andere ziektes snel groeien. Het is dus erg belangrijk om op tijd te beginnen met opruimen.

 

BLOG10 1

 

BLOG10 2

 

BLOG10 3

 

Zo, mijn kas is klaar voor de winter! Dit jaar ga ik voor het eerst experimenteren met het opnieuw zaaien van bepaalde groente in de winter in een koude kas. Sla en radijs staan als eerste op het lijstje. Met behulp van noppenfolie ga ik mijn kas extra isoleren en ik laat het schaduwdoek bewust hangen voor extra isolatie. Genoeg klusjes dus voor de komende weken.

 

Samen met ACD ga ik dit avontuur in 2020 aan. Wil je ook een serre of kas aanschaffen?

Neem een kijkje bij www.acd.eu of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.