Mijn nieuwe wandslangbox van Gardena

Water geven is natuurlijk ontzettend belangrijk om je moestuin in leven te houden. De hoeveelheid regen die valt in Nederland is zo onvoorspelbaar, dat regelmatig bij sproeien nodig is.

Aangezien er in Nederland af en toe grote hoeveelheden regen valt (en op andere momenten helemaal niets), heb ik een regenton aangeschaft die het water van mijn tuinkas opvangt. Maar liefst 150 liter gaat er in dit prachtige wijnvat! Een echt pronkstuk in mijn tuin.

Naast dit wijnvat heb ik onlangs een Gardena wandslangbox gekregen voor de grote sproeibeurten als de regenton leeg is. Voordat je een wandslangbox gaat aanschaffen, is het belangrijk om te weten hoe ver het verste punt in je tuin is. Je wilt natuurlijk ieder plekje in de tuin kunnen bereiken met de slang! De uiterste hoek in mijn tuin is ongeveer tussen de 17 en 20 meter van de plek waar ik de wandslangbox op wil gaan hangen. Om deze reden is de keuze gevallen op 25 meter uitvoering van de wandslangbox van Gardena.

We hebben besloten om de wandslangbox in de hoek van onze tuin te monteren aan de muur van de garage. Op deze plek willen wij uiteindelijk ook een vast kraantje maken, zodat de slang altijd aangesloten is op het water. Tevens hangt de slang dan niet in de weg op ons terras. De montage aan de muur is erg gemakkelijk, een aantal gaten in de muur en de ophangbeugel zit vast! De wandslangbox kun je vervolgens op de ophangbeugel bevestigen. In de winter is het ook weer mogelijk om de wandslangbox van de beugel af te halen en binnen op te slaan in verband met het koude weer. Ophangen, aansluiten op de kraan en klaar!

Wat ik zelf echt ideaal vind aan deze wandslangbox, is het feit dat hij zichzelf oprolt. Telkens dat gedoe met de tuinslang: hij ligt in de weg, het oprollen gaat niet handig, dan zit er weer een knik in of blijft hij vasthangen. Deze problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon met de wandslangbox van Gardena!

Je kunt de slang vastpakken en daarmee de tuin in lopen. Je zet de slang op de gewenste lengte vast en begint met sproeien. Zodra je klaar bent, geef je één ruk aan de slang en deze rolt zich automatisch op in de box, ideaal!

Om de wandslangbox compleet te maken, maak ik gebruik van de Gardena Comfort broes voor kwetsbare planten. Bloemen, zaailingen en kwetsbare planten kunnen gemakkelijk besproeid worden met deze broes. De broes ligt gemakkelijk in de hand en kun je gemakkelijk vastzetten zodat je niet continue hoeft te knijpen om water uit de slang te laten komen. Een top combinatie voor in de moestuin!

IMG 5465

Zelf ben ik heel erg fan van de producten van Gardena. Ze bieden een goede kwaliteit en een product dat past bij iedere situatie. Kijk voor meer informatie op www.gardena.com/nl

De spullen uit deze blog zijn gesponsord door Gardena in ruil voor mijn eerlijke mening.

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! 📩

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl