Oogsten, oogsten en nog meer oogsten in de kas

Gepubliceerd: zondag 30 augustus 2020 Afdrukken E-mailadres

In de maand augustus staat het oogsten in de moestuin centraal en in deze blog specifiek de oogst uit mijn hobby kas. De eerste vruchten zijn rijp, het zonnetje schijnt en dat betekent: oogsten maar! En hoe vaker je oogst: hoe meer vruchten je planten gaan produceren. Oftewel: oogsten = meer vruchten. 

 • Tomaten
  Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten tomaten. Verschillende maten, soorten en kleuren. Ieder jaar probeer ik iets nieuws uit. In mijn hobbykas heb ik dit jaar drie verschillende soorten tomaten staan: Cherry, Yellow pear en Black Cherry. De tomaten zijn mooi gekleurd, in mijn geval: rood, geel en zwart.

  Ongeveer 10 weken na het zaaien zijn tomaten rijp om geplukt te worden. Pluk tomaten altijd boven het kroontje of knip een hele tros af. Zo blijven de tomaten langer vers.

  BLOG8 1BLOG8 2

 • Aubergine
  Dit jaar probeer ik voor het eerst om zelf aubergine te groeien. In een ideale situatie oogst je aubergine in juli, maar soms verloopt niet alles zoals je wilt. Zelf was ik wat laat met zaaien, maar ik vond het leuk om het toch gewoon te proberen. Mijn plantjes hangen vol met bloemen en hopelijk groeien er in de komende weken de eerste vruchten aan.

  Aubergines oogst je onrijp, maar moeten wel groot genoeg zijn. Let dus goed op de kleur en knijp voorzichtig in de vrucht om te kijken of deze zacht is.

  BLOG8 3

 • Komkommers
  Mijn tunnelkas staat helemaal vol met komkommers. Wellicht heb ik wat veel planten dit jaar, want iedere keer als ik wil gaan oogsten, ga ik weer naar huis met een stuk of 5 komkommers. Ik probeer de komkommers te oogsten wanneer deze ongeveer 20 centimeter lang zijn. Wanneer je te laat oogst, heeft de vrucht zaden gemaakt en smaakt de komkommer wat bitter.

  BLOG8 4

In mijn kas heb ik ook nog pepers en paprika staan. Deze zijn nog niet rijp, dus ik wacht nog even met oogsten. Je zou wel al kunnen oogsten en dan heb je (net zoals in de winkel) een groene peper of paprika.

Wat heb jij al allemaal geoogst uit je kas?  

 

Samen met ACD ga ik dit avontuur in 2020 aan. Wil je ook een serre of kas aanschaffen?

Neem een kijkje bij www.acd.eu of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! 📩

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl