Schaduwdoek: een echte musthave voor je hobby kas

De vorige keer zei ik het ook al, maar wat is het toch ontzettend lekker weer. Veel zon, een lekkere temperatuur en avonden die steeds langer worden. De tomatenplantjes groeien goed en alles in de tuin wordt groener en groener (ook van het onkruid). Met deze hoeveelheid zon is een schaduwdoek echt een aanrader.

De dagen worden langer en het aantal zonuren is flink toegenomen. Mei is gemiddeld de zonnigste maand van het jaar. Het is dan ook erg belangrijk om je plantjes te beschermen tegen het felle zonlicht om een te hoge temperatuur en verbranding te voorkomen. Mijn hobby kas staat de gehele dag lekker in de zon en het wordt gauw warm binnen. Oververhitting in je kas kan ervoor zorgen dat je planten verbranden of dat de grond uitgedroogd raakt. Er zijn verschillende oplossingen om je kas te beschermen tegen direct zonlicht en te zorgen dat de temperatuur niet te hoog wordt.

BLOG5 5BLOG5 3

 

Zelf vind ik het erg handig om te werken met een schaduwdoek, aangezien dit zowel het zonlicht als de warmte tegenhoudt. Bij mijn kas heb ik een schaduwdoek dat precies qua afmetingen aansluit, ideaal dus. Het schaduwdoek bestaat voor 50% uit aluminium strips en voor 50% uit een licht doorlatende stof. Het doek wordt aan de kas gemonteerd met een stevige draad waardoor het wordt opgehangen als een gordijn. Op deze manier kun je het doek dicht kunt schuiven wanneer de zon schijnt en openschuiven bij minder zonnig weer waardoor je maximaal licht in je kas krijgt. Door het gehamerde glas in het dak worden ook zonder schaduwdoek de eerste zonnestralen gebroken en een gefilterde lichtopbrengst doorgelaten.

Tip: Dit schaduwdoek is ook te gebruiken in de winter. Door de structuur van het doek beschermt deze dan je kas tegen vorst en je hoeft het doek niet op te ruimen.

BLOG5 1BLOG5 4

BLOG5 2

Bescherm je plantjes dus goed, want het zou zonde zijn om hierdoor je oogst kwijt te raken. Mijn tomatenplanten zijn in ieder geval erg tevreden over hun fijne klimaat!

 

Samen met ACD ga ik dit avontuur in 2020 aan. Wil je ook een serre of kas aanschaffen?

Neem een kijkje bij www.acd.eu of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! 📩

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl