Tijd voor een nieuw kippenhok

Het houden van kippen is een droom van mij die sinds 2018 in vervulling is gegaan. Mijn vier zijdehoentjes: Fien, Suus, Jet en Miep scharrelen iedere dag lekker in mijn achtertuin. De zijdehoen is een opvallende en pluizige kip die rustig, lief en aanhankelijk is. Een echte knuffelkip! Dit jaar was het tijd voor een nieuw kippenhok. Na wat onderzoek kwam ik uit bij het kippenhok van Omlet. Absoluut een aanrader. Benieuwd waarom?

Bij het kiezen van een kippenhok is het belangrijk om naar een aantal zaken te kijken, zoals de minimale eisen die het hok nodig heeft voor jouw kippen. Maar denk daarbij ook aan gebruiksgemak en onderhoud. Om de zoektocht wat gemakkelijker te maken, heb ik voor mezelf de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

 

Waar moet een kippenhok aan voldoen?

  • Genoeg ruimte voor mijn huidige kippen en eventuele uitbreidingen in de toekomst. Momenteel heb ik vier kippen, maar in de toekomst wil ik mijn toom nog verder uitbreiden. Het is dus handig om nu alvast rekening te houden met die uitbreiding. De minimale oppervlakte per gewone kip in het nachthok moet 0,5 m2 zijn.
  • Het kippenhok moet een afsluitbaar nachthok en legnest hebben, zodat de kippen een veilige en droge plek hebben om te slapen en eitjes te leggen. Het handigste vind ik de optie van een automatische schuifdeur, zodat het hok zichzelf iedere ochtend opent en iedere nacht weer veilig afsluit.
  • Een handig deurtje op het legnest om zo iedere dag zonder moeite eitjes te verzamelen.
  • And last, but not least: onderhoud. Het is heel belangrijk voor de kippen en jezelf om een schone en hygiรซnische omgeving te behouden. De opties om schoon te maken zijn voor mij bepalend bij het kiezen van een kippenhok. 

 Kippenhok 3Kippenhok 4 

 

Eglu Cube kippenhok

Met behulp van het bovenstaande lijstje was mijn keuze al snel gemaakt. Ik heb gekozen voor de Eglu Cube van Omlet. Een mooi hok gemaakt van plastic met dubbelwandige isolatie, uitneembare mestlade, uitbreidingsmogelijkheden en gemakkelijk te onderhouden. De voordelen op een rijtje:

  • Geschikt voor tien krielkippen of acht middelgrote kippen of zes grote kippen.
  • Een nachthok en legnest met dubbelwandige isolatie, zodat het kippenhok tegen alle weersomstandigheden kan.
  • Het kippenhok kan gemakkelijk worden uitgebreid met een automatische kippendeur of inloopren
  • Eitjes kunnen gemakkelijk verzameld worden via het eierdeurtje.
  • Snel en makkelijk te reinigen oppervlakken en een uitneembare mestlade. Met een hogedrukspuit kan het kippenhok worden schoongemaakt, zodat het in minder dan 5 minuten vlekkeloos schoon, ongedierte- en bloedluisvrij is.
  • Nooit meer verven, het dak vernieuwen of repareren, want het kippenhok is onderhoudsvrij ontworpen! 

Kippenhok 1Kippenhok 2

 

Al met al een ware villa voor mijn kippen en eenvoudig onderhoud voor mijzelf. Een absolute aanrader! Heb je nog vragen, laat het me weten ๐Ÿ“ฉ of neem eens een kijkje op de website van Omlet.

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! ๐Ÿ“ฉ

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl