Tijd voor een nieuw kippenhok

Gepubliceerd: donderdag 07 april 2022

Het houden van kippen is een droom van mij die sinds 2018 in vervulling is gegaan. Mijn vier zijdehoentjes: Fien, Suus, Jet en Miep scharrelen iedere dag lekker in mijn achtertuin. De zijdehoen is een opvallende en pluizige kip die rustig, lief en aanhankelijk is. Een echte knuffelkip! Dit jaar was het tijd voor een nieuw kippenhok. Na wat onderzoek kwam ik uit bij het kippenhok van Omlet. Absoluut een aanrader. Benieuwd waarom?

Bij het kiezen van een kippenhok is het belangrijk om naar een aantal zaken te kijken, zoals de minimale eisen die het hok nodig heeft voor jouw kippen. Maar denk daarbij ook aan gebruiksgemak en onderhoud. Om de zoektocht wat gemakkelijker te maken, heb ik voor mezelf de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

 

Waar moet een kippenhok aan voldoen?

 Kippenhok 3Kippenhok 4 

 

Eglu Cube kippenhok

Met behulp van het bovenstaande lijstje was mijn keuze al snel gemaakt. Ik heb gekozen voor de Eglu Cube van Omlet. Een mooi hok gemaakt van plastic met dubbelwandige isolatie, uitneembare mestlade, uitbreidingsmogelijkheden en gemakkelijk te onderhouden. De voordelen op een rijtje:

Kippenhok 1Kippenhok 2

 

Al met al een ware villa voor mijn kippen en eenvoudig onderhoud voor mijzelf. Een absolute aanrader! Heb je nog vragen, laat het me weten šŸ“© of neem eens een kijkje op de website van Omlet.