Zaden en plannen voor het nieuwe moestuinseizoen

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020

Het nieuwe moestuinseizoen is voor mij nu dan echt van start gegaan. Het weer is nog erg onvoorspelbaar, maar ieder moment gebruik ik op een andere manier. Bij regen en wind zit ik lekker binnen met een kop thee en ga ik aan de slag met het maken van plannen en het bestellen van zaden. Terwijl als het zonnetje lekker schijnt, ben ik in mijn hobbykas te vinden om alvast de eerste klusjes af te maken. In deze blog neem ik jullie mee in mijn voorbereidingen om van het nieuwe moestuinseizoen een succes te maken.

Moestuinieren is meer dan alleen groentes kweken. Om ervoor te zorgen dat je het hele jaar biologische en verse groentes hebt, is het belangrijk om te plannen. Momenteel ben ik druk bezig met allerlei voorbereidingen. Om jullie mee te nemen in dit proces, heb ik een onderscheid gemaakt in drie verschillende stappen. 

Tip: Kies altijd gewassen die jij en je familie ook echt lekker vinden om op te eten. Dat maakt het moestuinieren extra leuk en je kunt aan de slag in de keuken om de groente om te toveren tot een bijzondere maaltijd.
Tip: Begin je dit jaar voor het eerst met een moestuin? Zorg dan dat je een goed basisassortiment hebt en vul dit ieder jaar aan.

  

 

Kriebelt het bij jou ook al om weer lekker aan de slag te gaan? Mijn rode hobbykas is momenteel nog leeg, maar ik ben al lekker aan het fantaseren hoe deze er straks uit komt te zien! De komende tijd moeten er nog veel kleine klusjes gebeuren, zoals bijvoorbeeld het maken van een regengoot en nieuwe paden, maar gelukkig heb ik daar nog even de tijd voor.

BLOG2 6

Samen met ACD ga ik dit avontuur in 2020 aan. Wil je ook een serre of kas aanschaffen?

Neem een kijkje bij www.acd.eu of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.