Zomerfruit in iedere tuin! 5 verschillende manieren

Fruit in je achtertuin, wie wilt dat nou niet? Lekker snoepen van vers geplukte aardbeien of experimenteren met verschillende soorten besjes. Gelukkig hoef je hiervoor tegenwoordig geen hele grote (moes)tuin meer te hebben. Met een beetje creativiteit kom je op de leukste ideeën!

In deze blog omschrijf ik vijf verschillende manieren om zomerfruit te verwerken in iedere tuin. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om zomerfruit te verwerken in je achtertuin, maar deze vijf pas ik toe in mijn eigen moestuin.

IN EEN (ZINKEN) POT

Fruitstruikjes kunnen in vrijwel iedere pot, mits je deze goed water geeft en zorgt dat de pot een goede drainage heeft. Het overtollige water moet uit de pot kunnen lopen, omdat anders de wortels kunnen gaan rotten. Een vrij simpele manier, waar je toch je creativiteit op los kunt laten. Je kunt een simpele terracotta pot gebruiken en deze bijvoorbeeld in een ander kleurtje verven of gebruik maken van een zinken pot. Zelf vind ik door gebruik te maken van zinken onderdelen in mijn (moes)tuin, dat er een authentiek sfeertje gecreëerd wordt en daar houd ik wel van! Vergeet in het geval van een zinken pot niet voorzichtig (met een priem of ijzerboortje) 1 of meerdere gaatjes te maken, zodat het overtollige water de pot uit kan lopen.

MET EEN WALLHUGGER AAN DE MUUR

Heb je niet zoveel ruimte in je tuin, maar wil je wel lekker genieten van de natuur? Of is je tuin al vol, maar heb je nog lege muren? Dan is een wallhugger de perfecte oplossing! Het is simpelweg een zak met diverse gaten gevuld met grond. Uit de gaten komen plantjes die naar beneden gaan groeien/ hangen, in mijn geval zijn dit aardbeienplantjes. Deze zak is dus niet geschikt voor iedere plant, maar de aardbeien doen het erg goed. Het fleurt je muur enorm op en aangezien het niet op de grond staat zoals een pot, zijn de plantjes beschermd tegen eventuele muisjes of kippen die daar maar al te graag van smullen.

IN HANGENDE POTTEN

Een andere leuke manier voor als je niet zoveel ruimte in je tuin hebt, zijn hangende potten. Geef de pot een mooi plekje in de tuin en geef regelmatig water. Aangezien de pot in de lucht hangt, zul je vaker water moeten geven dan wanneer het plantje in de volle aarde staat. Liefde en water zijn de perfecte ingrediënten. Doordat je deze potten kunt ophangen, kun je met een beetje creativiteit plekjes die normaal niet zo snel gebruikt zouden worden toch groen laten kleuren en deel laten uitmaken van je (moes)tuin! Zo heb ik bijvoorbeeld twee hangende potten met cranberry plantjes opgehangen boven mijn kippenhok.

IN EEN OUDE SOEPPAN

Laat je niet tegen houden in creativiteit! Mijn oma had nog een oude soeppan staan in de schuur, een perfecte aanvulling in mijn tuin. Ik heb een gat onderin geboord, de pan gevuld met aarde en een rode bessen plant erin gezet. Ik kan toch wel zeggen dat dit een van mijn pronkstukken is.

IN EEN PALLET

Wil je echt creatief aan de slag? Dan is het een leuk idee om een pallet om te bouwen naar bijvoorbeeld een aardbeienrek. Zelf heb ik mijn aardbeienrek voor twee (lelijke) vuilniscontainers gezet. Op deze manier zijn de vuilniscontainers uit het zicht en kan ik diverse plantjes boven elkaar laten groeien. Ben je benieuwd hoe ik het aardbeienrek heb gemaakt of wil je er zelf ook een gaan maken? Kijk dan snel op mijn website onder het kopje DIY!

 

Bij Tuincentrum bijSTOX staat de komende weken het thema Zomerfruit centraal, want #zomerfruitkweekjebijSTOX! Ben je ook geïnteresseerd in deze producten? Bezoek bijSTOX op een van hun locaties in HeerlenRoermond of Venlo. Ze hebben een leuk aanbod aan (moes)tuinspullen die geschikt zijn voor iedere tuin.

Kijk voor meer inspiratie op www.bijstox.nl of bezoek de Facebook- en Instagrampagina!

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! 📩

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl