Laat het moestuinseizoen maar beginnen!

Naast de werkzaamheden voor mijn nieuwe website, ben ik ook druk bezig geweest met het voorzaaien van plantjes. Tijdens het voorzaaien kun je natuurlijk niet zomaar iets doen.

Rekeninghoudend met de grootte van mijn tuin en benodigde ruimte voor de plantjes, heb ik nieuwe zaden besteld en ben ik enthouiast begonnen aan het moestuinseizoen! Net zoals de afgelopen jaren bestel ik mijn zaadjes bij Zaden en Zo. Ik ben heel tevreden over de snelle service en het (ontzettend) grote aanbod! Omdat ik elk jaar weer in ben voor een beetje avontuur, bestel ik ook een aantal nieuwe en voor mij onbekende zaden mee. Dit jaar heb ik dat mooi gebundeld besteld in een verrassingspakketje!

Het is altijd weer spannend om te wachten totdat het pakketje door de brievenbus valt, dan kan het echt gaan beginnen! Ik gebruik diverse mini kassen van de Action in combinatie met zaai- en stekgrond van Pokon. Deze zak bevat alle grondstoffen die nieuwe zaadjes nodig hebben, zoals turfstrooisel, zand en meststoffen. Het heeft een fijne structuur en houdt vocht goed vast. Ik probeer voor mezelf altijd een logische volgorde en samenstelling te maken van de zaden die ik samen in één minikasje zaai. Samen met labeltjes vergeet ik niet wat er ook alweer in de grond zit!

Dit jaar heb ik gekozen voor de volgende zaden: Courgette (mix & bol), diverse soorten tomaat: pink thai egg, ukranian purple, cherry tomaat, yellow pear, black cherry, pomodoro (uit Italië) en cerise, diverse soorten sla: tom thumb, lola rossa, little gem, baby leaf, rucola en veldsla, basilicum, peterselie, bieslook, rozenmarijn, aubergine black beauty, paprika marconi red, jalapeno purple, ananaskers, goij bes, pernilla, en okra. Om ook wat mooie kleuren in mijn tuin te krijgen, heb ik de volgende bloemen gezaaid: Zonnebloem, afrikaantjes, vergeet me nietje, echinacea, azalea, dwarf sensation, lupin, petunia en rudbeckia.

De komende tijd zal ik jullie goed op de hoogte houden van de zaadjes die uitkomen, het verspenen en naar buiten gaan van de plantjes.

previous arrow
next arrow
Slider

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! 📩

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl