DIY: Een handige drinkbak voor kippen

Gepubliceerd: vrijdag 27 juli 2018 Afdrukken E-mailadres

Officieel een hittegolf deze zomer in Nederland.. Vandaag is het hier zelfs 37 graden! Naast dat je voor jezelf wat verkoeling op zoekt, moet je dit ook voor je huisdieren doen. CreΓ«er een schaduwplek en zorg voor voldoende water.

Mijn kippen vinden het ontzettend leuk om hun drinkbak met water vol te gooien met zand en zaagsel, en vervolgens om te gooien zodat al het water eruit loopt.. Niet bepaald handig voor mij als verzorger. Met dit warme weer moet je ervoor zorgen dat je kippen ALTIJD toegang hebben tot vers water. Zo heb ik op meerdere plekken in de ren drinkbakken neergezet, die ik meerdere keren per dag ververs. Ik wilde ook graag een oplossing zodat mijn kippen niet al hun water zouden verspillen tijdens een warme dag. Ik kwam online een ontzettend handige oplossing tegen, namelijk:

Een drinkbak maken van een stuk regengoot.

Wat heb je nodig? Een stuk regengoot (zo groot of klein als je zelf wilt) en twee eindkapjes. Het is heel simpel: Meet het deel af waar je de regengoot graag wilt ophangen, zaag deze op maat en zet de eindstukjes erop.

Merk je dat de goot een beetje lekt? Dan kun je dit dicht maken met een beetje lijm. Vervolgens hang je de regengoot op met bijvoorbeeld tiewraps. Zo kunnen je kippen lekker vers water drinken en de bak niet meer volgooien met zand of zaagsel!

 

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! πŸ“©

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl