DIY: Zaadjes winnen uit bieslookbloemen

Gepubliceerd: woensdag 04 november 2020
Bieslookbloem

Je eigen bieslook kunnen oogsten en mooie paarse bieslookbloemen die schitteren in je moestuin, wie wilt dat nou niet? Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste bloemen in mijn tuin, maar hoe zorg je er nou voor dat je volgend jaar weer een mooie bos bieslook in je moestuin hebt?

DIY: Zelf een insectenhotel maken

Gepubliceerd: woensdag 06 mei 2020
Insectenhotel

Bijen, hommels, vlinders, lieveheersbeestjes, oorwormen en gaasvliegen. Insecten zijn onmisbaar in de natuur en dus ook in de moestuin. Breng jouw (moes)tuin tot leven met een zelf gemaakt insectenhotel en geniet van alle beestje die langskomen en meehelpen!

DIY: Zelf een tuinkist maken voor gereedschap

Gepubliceerd: woensdag 01 april 2020
Tuinkist

Gereedschappen zijn essentieel voor het werken in de (moes)tuin. In mijn achtertuin heb ik al mijn gereedschappen dichtbij in de garage. Maar.. op de volkstuin ben ik telkens heen en weer aan het slepen met alles dat ik nodig heb, omdat ik mijn gereedschap nergens handig kan bewaren. Een hark, schep, bezem.. Soms vergeet ik iets en dan heb ik pech. Om dit op te lossen kwam mijn vriend met het idee om zelf een tuinkist te maken waar ik mijn gereedschap in kan opslaan. 

DIY: Zonnebloemzaden oogsten

Gepubliceerd: dinsdag 29 oktober 2019
Zonnebloem

Het moestuinseizoen komt ten einde, maar er zijn nog genoeg klusjes die je tussen de flinke regenbuien kunt doen. De maand oktober staat bij mij altijd in het teken van ZADEN! Dit is het moment om zaden te oogsten, zodat je deze in het nieuwe moestuinseizoen weer kunt gebruiken. In deze blog een stappenplan voor het oogsten van zonnebloemzaden.

DIY: Je eigen tomatenzaden oogsten

Gepubliceerd: vrijdag 04 oktober 2019
Tomaten

Ben jij ook zo aan het genieten van je heerlijke tomatenoogst? Helaas is het einde van de zomer in zicht en dat betekent tijd om zaden te oogsten. Deze geoogste zaden kun je vervolgens in het nieuwe moestuinseizoen weer gebruiken, maar hoe pak je dit aan? In deze blog een stappenplan voor het oogsten van tomatenzaden.

DIY: Je eigen pannenkoekenplant stekken

Gepubliceerd: woensdag 03 juli 2019
Pannenkoekenplant stekken

Wie kent dit leuke plantje niet? Al een lange tijd een hele populaire plant die je overal voorbij ziet komen: de pannenkoekenplant. Naar mijn mening onmisbaar in ieder interieur! Na 1 jaar heeft mijn moederplant voor het eerst kleine babyplantjes gemaakt. Een mooi moment dus om een blog te schrijven over hoe je een pannenkoekenplant kunt stekken.

DIY: Een pallet gebruiken als aardbeienrek

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019
Aardbeienplantje

Benodigdheden: Oude pallets en een creatieve bui. Met pallets kun je heel veel leuke dingen creรซren voor in de tuin en ook nog eens op een duurzame manier. Een zonnige dag is perfect voor het maken van een moestuinrek voor bijvoorbeeld kruiden of aardbeien. Zelf had ik het idee gekregen om van twee oude pallets een aardbeienrek te maken, maar hoe doe je dat nou?

DIY: Een handige drinkbak voor kippen

Gepubliceerd: vrijdag 27 juli 2018
Kippen

Officieel een hittegolf deze zomer in Nederland.. Vandaag is het hier zelfs 37 graden! Naast dat je voor jezelf wat verkoeling op zoekt, moet je dit ook voor je huisdieren doen. Creรซer een schaduwplek en zorg voor voldoende water.

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! ๐Ÿ“ฉ

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl