Gras in de moestuin en dus een grasmaaier

Gepubliceerd: dinsdag 26 juli 2022
Gras

Sinds een tijdje heb ik een klein stukje gras in mijn moestuin. Een fijne plek om even lekker te chillen en voor de hond om op te liggen als ze mee gaat naar de volkstuin. Maar bij het hebben van gras komt natuurlijk ook het nodige onderhoud kijken. Een positief ding: het gras groeit ontzettend hard! Maar zal dus ook regelmatig gemaaid moeten worden. En met een volkstuin zonder stroom kan dat een uitdaging zijn. Gelukkig heb ik daar een perfecte oplossing voor: een grasmaaier op accu.

Maak jouw moestuin compleet met fruitbomen!

Gepubliceerd: dinsdag 31 mei 2022
Appelboom

Een van mijn favoriete plekjes in mijn moestuin is mijn (mini) fruitgaard. De kleine fruitboompjes die daar staan, zijn inmiddels uitgegroeid tot volwaardige bomen. In de lente geniet ik van de bloesem en aan het eind van de zomer van al het heerlijke fruit. Fruitbomen verdienen een plekje in iedere moestuin. Fruit is super gezond en hoe lekker is het als je direct een appel of perzik uit de boom kunt plukken om op te eten?! Maak jouw moestuin compleet met eigen fruitbomen.

Mijn moestuin heeft eindelijk een eigen naam

Gepubliceerd: zondag 24 april 2022
Naambordje

Inmiddels ben ik zo’n drie jaar trotse eigenaar van tuin 36 op volkstuincomplex Passart de Wieër. Een fijne plek van maar liefst 150 m2. Mijn groene oase met allerlei groentes, fruit, bloemen en mijn twee kassen. Maar het bleef nog altijd 'tuin 36' of 'het tuintje met de rode kas'. Hoog tijd om daar verandering in te brengen met een eigen gepersonaliseerd naambordje.

Tijd voor een nieuw kippenhok

Gepubliceerd: donderdag 07 april 2022
Kippenhok

Het houden van kippen is een droom van mij die sinds 2018 in vervulling is gegaan. Mijn vier zijdehoentjes: Fien, Suus, Jet en Miep scharrelen iedere dag lekker in mijn achtertuin. De zijdehoen is een opvallende en pluizige kip die rustig, lief en aanhankelijk is. Een echte knuffelkip! Dit jaar was het tijd voor een nieuw kippenhok. Na wat onderzoek kwam ik uit bij het kippenhok van Omlet. Absoluut een aanrader. Benieuwd waarom?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een hobbykas?

Gepubliceerd: dinsdag 01 februari 2022
Hobbykas kiezen

Het nieuwe jaar staat voor de deur en zo ook het nieuwe moestuinseizoen. Altijd leuk om weer aan de slag te gaan met het maken van nieuwe plannen. Welke groentes komen waar precies in de tuin? Welke nieuwe DIY klusjes wil je dit jaar doen? Allemaal vragen die bepalend zijn voor je nieuwe moestuinplan. Misschien wil je jouw moestuin dit jaar ook wel uitbreiden met een hobbykas. Mijn advies: zeker doen! In deze blog neem ik jullie mee in een aantal tips waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe kas.

Mulchen in de moestuin: natuurlijk tuinieren

Gepubliceerd: zondag 31 oktober 2021
Mulchen in de moestuin

Mulchen, misschien heb je er wel eens van gehoord en vraag je je af waarom dit zo belangrijk is. Het is een term die je vaak hoort in de moestuinwereld. Het wordt dan ook het middel genoemd om natuurlijker te tuinieren. In deze blog vertel ik wat het precies is en hoe je het zelf toe kunt passen.

Volgend jaar weer aardbeien ?!

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021
Aardbeien

Je eigen gekweekte, zoete aardbeien in de tuin of op het balkon, wie wilt dat nou niet? Je kunt eenvoudig beginnen door een klein plantje te kopen in een tuincentrum of een stekje te nemen van een volwassen plant. Ben je een enthousiaste moestuinder of op zoek naar een specifieke soort? Dan kun je zelf aan de slag gaan met het zaaien van zaadjes.

Creëer een korte keten met je eigen moestuin

Gepubliceerd: dinsdag 09 maart 2021
Moestuin

Vaak krijg ik de vraag waarom ik mijn eigen moestuin ben gestart. Het antwoord daarop is simpel: je eigen voedsel, 100% biologisch geteeld en direct vanuit de tuin zo op tafel, dat is voor mij goud waard.

Kas opruimen in het najaar - deel 2

Gepubliceerd: woensdag 04 november 2020
Tuinkas najaar

De zomer is voorbij en het najaar is begonnen. Het is tijd om je hobby kas op te ruimen en klaar te maken voor de winter. In twee blogs ga ik jullie meenemen in hoe ik mijn kas opruim, schoon maak en poets voordat de winter gaat beginnen.

Knoflook: nu planten, volgend jaar genieten!

Gepubliceerd: woensdag 04 november 2020
Knoflook

Wie houdt er nou niet van die heerlijke knoflookgeur in de keuken? Het liefste verwerk ik in elk gerecht dat ik kook een aantal tenen knoflook. Het smaakt heerlijk en het is super gezond. Wil jij volgend jaar ook knoflookbollen uit je eigen tuin? Lees dan snel mee!

Kas opruimen in het najaar - deel 1

Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020
Tuinkas najaar

De zomer is voorbij en het najaar is begonnen. Het is tijd om je hobby kas op te ruimen en klaar te maken voor de winter. In twee blogs ga ik jullie meenemen in hoe ik mijn kas opruim, schoon maak en poets voordat de winter gaat beginnen.

Oogsten, oogsten en nog meer oogsten in de kas

Gepubliceerd: zondag 30 augustus 2020
Hobby kas

In de maand augustus staat het oogsten in de moestuin centraal en in deze blog specifiek de oogst uit mijn hobby kas. De eerste vruchten zijn rijp, het zonnetje schijnt en dat betekent: oogsten maar! En hoe vaker je oogst: hoe meer vruchten je planten gaan produceren. Oftewel: oogsten = meer vruchten. 

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! 📩

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl